Skip to main content

نمای HPL

به معنای ورق های لمینیت فشرده شده تحت فشار بالا می باشد. این ورق ها که با نام فرمیکا نیز شناخته می شوند از لایه های مختلف کاغذ کرافت تشکیل شده اند. در فرآیند تولید این ورق ها لایه های مختلف کاغذ کرافت به همراه روکش نهایی ورق به رزین های ترموست آغشته شده و در دما و فشار بالا به یک ورق متراکم و یکپارچه تبدیل می گردد. رزین های به کار برده شده در این رزین ها با پایداری و مقاومت شیمیایی بالایی که دارند موجب چسبندگی، پیوند پایدار و برگشت ناپذیر لایه های مختلف به کار گرفته شده در ورق های اچ پی ال (HPL) می شوند. به همین دلیل اثرات مختلف جوی هیچ تأثیری روی این ورق ها نداشته و باعث کاهش کیفیت آنها با گذشت زمان نمی شوند

 

 

 

دسته:

توضیحات

HPL یک پانل تزئینی است که در ابعاد مختلف و ضخامت های متنوع( 2الی 25 میلیمتر) عرضه می گردد. پانل HPL از لایه های متعدد کاغذ کرافت تشکیل می شود . لایه های کاغذ کرافت و روکش روئین سطح پانل هنگام تولید به رزین های ترموست آغشته شده و تحت دما و فشار بالا به یک ورق متراکم با ساختاری یکپارچه تبدیل می گردد. دوام و مقاومت شیمیایی بالا و چسبندگی سریع و پایدار رزین های مصرفی موجب پیوند غیر قابل برگشت و گسست ناپذیر لایه های مختلف پانل می شود. از موارد مصرف پانل های HPL در صنعت ساختمان، می توان به اجرای نمای خشک، تزئین دیواره های داخلی ساختمان، آراستن آسانسور و ساخت کابینت های آشپزخانه اشاره کرد. پانل HPL در صنایع دیگری همچون خودرو سازی و واگن سازی نیز کاربرد فراوان دارد .

HPL که مخفف (High Pressure Laminate) است نام صفحاتی می باشد که از ترکیب لایه های سلولزی و رزین های فنولیک به وجود می آید. این ترکیب پس از قرار گرفتن در دمای بالای180 °C و فشار bar80 تبدیل به صفحاتی محکم با مشخصات فنی ویژه می گردد. سطوح نهایی این صفحات توسط لایه های رنگین و پوشش ضد خش پوشانده می شود.صفحات HPL کاربرد وسیعی در زمینه های گوناگون دارد. برای پوشش های داخلی و خارجی ساختمان ها استفاده از ورق هائی با ضخامت 10-6 میلیمتر معمول است.

از مزایای استفاده از HPL در نمای ساختمان می توان به اختصار به موارد ذیل اشاره نمود.

1- مقاوم در برابر باران و رطوبت
2- مقاوم در برابر اشعه UV
3- عایق حرارتی
4- عایق صوتی
5- عدم نیاز به نگهداری پس از نصب
6- سرعت نصب و اجرا

مشخصات

ورق های اچ پی ال (HPL) شرایط بسیار مناسبی را برای طراحی نما در اختیار طراح قرار می دهند. نصب این ورق ها آسان و سریع بوده، در برابر عوامل جوی مانند تابش آفتاب تغییر رنگ نمی دهند، وزن آنها سبک بوده و به آسانی نیز قابل شست و شو هستند. با توجه به این مزایا و موارد بسیار دیگر می توان گفت ورق های اچ پی ال (HPL) گزینه مناسبی برای طراحی نما می باشند. در طراحی نما با استفاده از ورق های اچ پی ال (HPL) بایستی به انتخاب روش مناسب با توجه به شرایط طراحی نما نیز دقت شود. روش های نصب این ورق ها را به طور خلاصه می توان به سه نوع زیر تقسیم بندی کرد:

1- نصب با پیچ نمایان
در این روش ورق ها توسط پیچ به سادگی به پروفیل های عمودی اتصال می یابند. برای زیرسازی این ورق ها می توان از قوطی 40×40 میلیمتر استفاده کرد. ایراد عمده این روش نمایان بودن پیچ به کار رفته شده است.

2- نصب با پیچ مخفی
در این روش روی پیچ ها توسط سرپوش هایی با رنگ ورق پوشانیده می شوند.

3- نصب به روش هنگ
در این روش پروفیل های آلومینیومی به پشت پانل اتصال یافته و در نتیجه پیچ های اتصال ورق دیده نمی شوند. به نظر می رسد این روش بیشتر از سایر روش ها برای طراحی نما مناسب باشد.

از جمله مواردی که ممکن است استفاده از این مصالح مناسب را در طراحی نما محدود کند برخی محدودیت های این ورق ها در سطوح منحنی است. استفاده از ورق های اچ پی ال (HPL) در نماهای منحنی امکان پذیر بوده ولی بایستی در انتخاب ضخامت ورق و روش نصب دقت لازم صورت گیرد.

برای تمیز کردن نماهای اچ پی ال (HPL) می توان از آب و مواد شست و شوی خانگی استفاده کرد.

روش نصب با چسب

نصب با چسب به دو روش انجام می گیرد:

الف) نصب بر روی آلومینیوم

ب) نصب بر روی چوب

ابتدا سطح زیرسازی با یک پرایمر ( استون یا تینر در صورت استفاده از آلومینیوم ) از هر گونه ناپاکی یا چربی زدوده می شود. این کار را می توان با استفاده از پنبه یا یک دستمال تمیز انجام داد.

با استفاده از دستگاه سنگ دستی، روکش پشت پانل را از بین می بریم تا زمینه چسبندگی و اصطکاک بیشتری برای چسب پلی اورتان فراهم شود.

سیستم نصب با پیچ و پرچ نمایان

نمای HPL را می توان با استفاده از پیچ و یا پرچ نصب کرد. در این روش پانل ها به ستون های عمودی متصل می گردند. چنانچه دیوار به طور کامل و عمودی هم تراز ( یا به عبارت دیگر شاغول ) نباشد، می توان از یک شبکه غالبا آهنی به عنوان تکیه گاه دوم برای تنظیم فاصله ستون ها استفاده کرد. برای ساخت شبکه معمولا از قوطی های 40*40 استفاده می شود. که با توجه به اینکه در ایران با این مشکل مواجه هستيم توصیه می گردد این عمل انجام شود.

ابعاد

ضخامت: 12،8،6،5،3 و … (جهت استفاده در طراحی نما ضخامت های 6 و 8 میلیمتر توصیه می گردد.)

طول و عرض: 1300x 3050 میلیمتر و 1300×2800 میلیمتر

تنوع بسیار مناسب در طرح و رنگ این ورق ها که برخی از آنها را در زیر مشاهده می کنید، می تواند جایگزین مصالح دیگری همچون چوب و ورق های کامپوزیت آلومینیوم در طراحی نما شده و به صورت گسترده در نما مورد استفاده قرار گیرد